HOME  |  Nieuwsberichten  |  Meimaand fietsmaand

Meimaand fietsmaand (04-05-2017)

Dit item is verlopen op 04-06-2017.

Meimaand is de fietsmaand bij uitstek. Stap op de fiets en ontdek de mooiste plekjes van de Krimpenerwaard. Deze maand vind je daarom elke week op deze plek leuke fietstips

Fietsen in de Krimpenerwaard

Op de fiets door de Krimpenerwaard? Met het inmiddels welbekende fietsknooppuntensysteem kunt u uw eigen route uitstippelen. U volgt de genummerde borden in de richting van de pijl van knooppunt naar knooppunt. Briesje in de rug, zon in het gezicht. Genieten geblazen! U kunt ook thuis uw fietsroute samenstellen via de fietsrouteplanner.

Zie voor alle leuke fietsroutes www.uitindewaard.nl/naar-buiten/fietsen

Fietsen langs boerderijen in de Krimpenerwaard

De Krimpenerwaard staat vol met juweeltjes van boerderijen. Stap op de fiets en ontdek het verschil tussen herenboerderijen, T-vormige en L-vormige boerderijen. Verder doorkruist u met deze 38 km. lange fietsroute groene weides en volgt u het riviertje de Vlist. Veel fietsplezier! www.uitindewaard.nl/fietsenlangsboerderijen

Picknickroute Zalmvissersroute

Uitkijkend over het water terwijl je langs oevers van de Lek fietst, ervaar je een diepe rust en de ruimte van de Krimpenerwaard. Op de rivier zie je schepen en bootjes voorbijvaren, terwijl het water de mysterieuze kracht heeft om je als mens klein te voelen. Waarschijnlijk kreeg de Lek rond 200 voor Christus voor het eerst vorm, en rond het jaar nul is de rivier een zijtak van de Rijn geworden. De eerste keer dat de rivier op schrift verschijnt is ergens tussen de tweede helft van de achtste en de eerste helft van de tiende eeuw, wanneer hij Lokkia (m) of Loccham wordt genoemd.

Met deze fietsroute van 33 km. volg je een deel van de route die de zalmvissers vroeger dagelijks aflegden, wanneer zij jacht maakten op de heerlijke vis die zij verkochten. Je komt langs mooie plaatsen om te picknicken, zoals aan de oever van de Lek bij knooppunt 76 of in een weiland in de polder (knooppunt 60). Strijk hier neer om je zelfgemaakte lunch buiten op te eten en te genieten van de heerlijke rust in de Krimpenerwaard!

www.route.nl/fietsroute/118514/picknickroute-zalmvissersroute