HOME  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Drukbezocht groot lijsttrekkersdebat in Het Kwartier in Stolwijk

  (16-03-2018)

  De lijsttrekkers van de Krimpenerwaardse politieke partijen zijn klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat valt te concluderen na het groot lijsttrekkersdebat van 13 maart jl., georganiseerd door de Stichting Stolwijk Ontmoet, RTV Krimpenerwaard en de gemeente Krimpenerwaard. Er werd zo nu en dan stevig gedebatteerd.

  Meer info
 • Gewijzigde openingstijden april en mei

  (14-03-2018)

  In verband met de feestdagen is het Klantcontact centrum gesloten op de volgende dagen:

  Meer info
 • Huldiging Patrick Roest

  (13-03-2018)

  De afgelopen weken genoot Nederland van de Olympische Winterspelen in PyeongChang. Voor de gemeente Krimpenerwaard waren deze Olympische Spelen extra bijzonder, omdat schaatstalent Patrick Roest uit Lekkerkerk voor het eerst mee mocht doen aan de Spelen. En met succes! Hij won een zilveren medaille op de 1500 meter en een bronzen medaille tijdens de ploegenachtervolging.

  Meer info
 • Oproep stemmers gemeenteraadsverkiezing Bergambacht

  (13-03-2018)

  Het stembureau de Waard in Bergambacht is altijd een erg druk bezocht stembureau. Door deze drukte ontstaan er vaak lange wachtrijen en duurt het langer voordat de uitslag bekend is. 

  Het is uiteraard mogelijk om in één van de andere stembureaus in de Krimpenerwaard te gaan stemmen zodat de opkomst beter verdeeld wordt.

  Meer info
 • Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen Krimpenerwaard 21 maart

  (13-03-2018)

  De burgemeester nodigt u van harte uit voor de bekendmaking van de voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart 2018.

  Op 21 maart kiezen we voor vier jaar een nieuwe gemeenteraad van de Krimpenerwaard. U kunt tussen 7:30 uur en 21:00 uur uw stem uitbrengen op één van de stembureaus. Na sluiting worden alle stemmen geteld en komen de uitslagen van alle stembureaus binnen op het gemeentehuis.

  Meer info
 • Opschoondag: samen voor een schonere Krimpenerwaard!

  (12-03-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard doet haar best om de leefomgeving in de Krimpenerwaard aantrekkelijk te houden. Hondenpoep en zwerfafval zijn twee zaken waar de gemeente alleen achteraf iets aan kan doen. Veel inwoners ergeren zich aan deze zaken. Kom daarom in beweging om er samen iets aan te doen. Met elkaar houden we de Krimpenerwaard schoon!

  Meer info
 • Geen stembureau in Emmaschool, wel in de Bron

  (12-03-2018)

  Helaas is in de Verkiezingskrant, die op dinsdag 6 maart huis-aan-huis is verspreid, een foutief stembureau vermeld. In de Koningin Emmaschool in Schoonhoven is dit jaar geen stembureau gevestigd. Op de lijst met locaties waar u kunt stemmen, ontbreekt het stembureau de Bron aan de Montignylaan 18 in Schoonhoven.

 • Ruimen van graven Krimpen aan de Lek en Bergambacht

  (12-03-2018)

  In de maanden maart en april 2018 maakt de gemeente ruimte voor nieuwe graven op de begraafplaatsen in Krimpen aan de Lek en Bergambacht door graven te ruimen. Het gaat hier om graven waarvan de recht-/belanghebbende de rechten niet heeft verlengd/afstand heeft gedaan of waar geen andere bestemming is aan gegeven.

  Meer info
 • Collegeleden aan de slag voor NL DOET

  (12-03-2018)

  Op vrijdag 9 maart deden de collegeleden mee aan de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek ging aan de slag in de Overtuin in Haastrecht, wethouder Ria Boere hielp mee met het organiseren van een bingo-middag voor de ouderen in Stolwijk en wethouder Leon de Wit ging klussen bij Slothoven in Bergambacht.

  Meer info
 • HartVeiligWonen: raads- en commissieleden volgen reanimatietraining

  (12-03-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard start dit jaar met de invoering van HartveiligWonen. Met HartveiligWonen verbetert de gemeente de acute zorg met een krachtig reanimatienetwerk van AED’s die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn en burgerhulpverleners. Dit netwerk biedt acute hulp in geval van een hartstilstand.

  Meer info
 • Kom binnen bij bedrijvendagen

  (12-03-2018)

  Van maandag 9 t/m zaterdag 14 april zijn de Kom binnen bij bedrijvendagen. Verschillende bedrijven en organisaties in het Groene Hart zetten hun deuren wagenwijd open deze week. Dat doen ze voor potentiële nieuwe werknemers én iedereen die wil weten hoe het eraan toegaat bij bedrijven waar ze altijd al nieuwsgierig naar waren.

  Meer info
 • Samenwerking regio’s Krimpenerwaard en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

  (12-03-2018)

  De regio’s Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en Krimpenerwaard gaan de komende jaren intensiever samenwerken. Dit is bekrachtigd op 8 maart door het tekenen van een intentieverklaring door wethouders Jan Vente, Jan de Groot, Frank Meerkerk, Paul Verschoor en LTO voorzitters Gerrit de Jong en Cees Verhagen.

  Meer info
 • Krimpenerwaard Kookt! een groot succes

  (12-03-2018)

  Dit jaar is Krimpenerwaard Kookt! gestart op diverse locaties in de Krimpenerwaard. Krimpenerwaard Kookt! is een kookgroep dichtbij huis, voor alle leeftijden met als doel verbinding en gezelligheid. Dit project komt voort uit de gemeentelijke projectgroep Participatie.

  Meer info
 • Zwembaden binnenkort weer open

  (12-03-2018)

  Het is bijna lente en dat betekent dat de zwembaden binnenkort hun deuren weer openen. Ook gaat de voorverkoop van abonnementen van start.

  Meer info
 • Commissie bezwaarschriften

  (12-03-2018)

  De Commissie bezwaarschriften Krimpenerwaard behandelt op 22 maart in Bergambacht, Raadhuisstraat 5  in het openbaar de volgende zaken:

  Meer info
 • Gemeente Krimpenerwaard ontvangt titel ‘Fairtrade gemeente’

  (09-03-2018)

  De jury van de Landelijke Fairtrade gemeenten maakte begin februari bekend dat de gemeente Krimpenerwaard voldoet aan de 6 criteria* om de titel "Fairtrade Gemeente" te mogen voeren.

  Meer info
 • Internationale Vrouwendag 8 maart 2018

  (08-03-2018)

  Jaarlijks op 8 maart is het Internationale Vrouwendag.

  Deze dag staat in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema.

  Meer info
 • Nieuwe Nederlanders verwelkomd

  (07-03-2018)

  Vier inwoners van de gemeente Krimpenerwaard hebben maandag 5 maart tijdens een naturalisatieceremonie van burgemeester Cazemier de Bekendmaking van verkrijging van het Nederlanderschap door naturalisatie en optie uitgereikt gekregen.

  Meer info
 • Rectificatie stembureau locaties

  (07-03-2018)

  Helaas is in de Verkiezingskrant, die dinsdag 6 maart huis-aan-huis is verspreid, een foutief stembureau vermeld. De Emmaschool in Schoonhoven is dit jaar geen stembureau. 

  Op de lijst met locaties waar u kunt stemmen ontbreekt het stembureau de Bron, Montignylaan 18 in Schoonhoven.

 • Krimpenerwaard realiseert landelijke doelstelling afvalscheiding

  (05-03-2018)

  De afgelopen jaren heeft gemeente Krimpenerwaard hard gewerkt aan het verminderen van de hoeveelheid restafval en het realiseren van méér afvalscheiding. En met succes: in 2017 werd maar liefst 76% van al het huishoudelijk afval gescheiden ingezameld. Daarmee is de landelijke doelstelling voor 2020 vorig jaar reeds gerealiseerd. Een prachtig resultaat, dat mede is behaald dankzij de inzet en betrokkenheid van de inwoners in de gemeente.

  Meer info
 • Aanmelden database voor ondernemers

  (05-03-2018)

  Bent u ondernemer in of nabij de gemeente Krimpenerwaard en wilt u uw producten, diensten of werken onder de aandacht brengen van de gemeente Krimpenerwaard? Wilt u de gemeente Krimpenerwaard als klant? Schrijf u dan in voor de online database ondernemers! Zo weten onze inkopers wat onze ondernemers te bieden hebben en kunnen we u actiever benaderen voor het leveren van producten, diensten of werken!

  Meer info
 • Cadeautje: gratis compost op de weekmarkt

  (05-03-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard wil haar inwoners bedanken voor het apart houden van het Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT-afval) en deelt daarom gratis compost uit op de weekmarkten.

  Meer info
 • Uitnodiging informatiebijeenkomst Hartveilig Wonen

  (26-02-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard wil haar woonomgeving Hartveilig maken. Met HartveiligWonen verbetert de gemeente de acute zorg met een krachtig reanimatienetwerk van vrijwilligers en AED’s. Dit netwerk biedt acute hulp in geval van een hartstilstand.

  Meer info
 • NL Doet in de Krimpenerwaard

  (26-02-2018)

  Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart is het weer zover. De grote, landelijke vrijwilligersdag waar duizenden vrijwilligers de handen uit de mouwen steken. De stichting WON hoopt dat veel inwoners in de Krimpenerwaard een paar uur van hun tijd vrijwillig aan de slag gaan.

  Meer info
 • Vrijwilligers gezocht voor tuinprojecten in de Krimpenerwaard

  (26-02-2018)

  De locaties van WelThuis in de Krimpenerwaard doen dit jaar weer mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland NLdoet op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart!

  Meer info
 • ​Veilig en vitaal ouder worden

  (26-02-2018)

  Nieuws van de welzijnsstichtingen

  Op 13 maart organiseert de SWOS een bijeenkomst over veilig en vitaal ouder worden. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek opent deze middag. Zij vindt het belangrijk dat de ouder wordende inwoner goed in zijn of haar vel zit.

  Meer info
 • Vrijwilligersvacatures uitgelicht

  (26-02-2018)

  De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

  Meer info
 • Uitbater gezocht zwembad ’t Wilgerak, Schoonhoven

  (26-02-2018)

  Schoonhoven is in het bezit van een groot en fraai gelegen openluchtzwembad direct gesitueerd aan rivier de Lek. Het is een echt familie zwembad met een diep bad, een groot recreatiebad en een peuterbad waar alle bezoekers op een veilige manier kunnen recreëren. Het zwembad is in 2002 gerenoveerd en beschikt over een moderne accommodatie.

  Meer info
 • Commissie bezwaarschriften

  (26-02-2018)

  De Commissie bezwaarschriften Krimpenerwaard zal op 8 maart as in Bergambacht, Raadhuisstraat 5  in het openbaar behan­delen:

  Meer info
 • Nieuwe stichting ‘Krimpenerwaard Marketing & Promotie’

  (23-02-2018)

  Eén centrale organisatie voor promotie Krimpenerwaard

  Vanaf 1 maart 2018 is ‘Stichting Krimpenerwaard Marketing & Promotie’ de centrale marketing- en promotie organisatie in de gemeente Krimpenerwaard. Wethouder Leon de Wit en Hans de Wit (voorzitter a.i. van Krimpenerwaard Marketing & Promotie) bezegelen met een handdruk de samenwerking.

  Meer info
 • Raadsinformatie nu makkelijker vindbaar en geschikt voor publicatie via apps

  (22-02-2018)

  Krimpenerwaard publiceert raadsinformatie als open data voor de gemeenteraadsverkiezingen

  Meer info
 • Gratis bijeenkomsten: het internet op met uw tablet of smartphone

  (19-02-2018)

  Voor mensen die een tablet of smartphone hebben, is het vaak nog een hele stap om daarmee op internet te gaan. Een groep vrijwilligers vanuit de welzijnsorganisaties, de bibliotheken in de Krimpenerwaard en het SCO (Ouderkerk aan den IJssel) staan klaar om u uitleg te geven.

  Meer info
 • Werkbezoek naar dalende bodem en praktijkervaringen met afval scheiding

  (16-02-2018)

  Wat zijn de gevolgen van bodemdaling en welke problemen en uitdagingen zijn er in de praktijk? Secretaris-generaal Ongering van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bracht vandaag een werkbezoek aan de gemeenten Krimpenerwaard en Gouda om zich een goed beeld te vormen. Ook de resultaten en praktijkervaringen met afvalscheiding bij inwoners en bedrijven kwamen aan de orde.

  Meer info
 • Vernieuwd natuurgebied De Zaag en kunstwerk Beverbrug geopend

  (15-02-2018)

  ‘’Binnen de gemeente Krimpenerwaard is er door de her-ontwikkeling van natuurgebied De Zaag een prachtige recreatieve beleving bijgekomen. Een uniek natuurgebied dat de bestaande recreatieve mogelijkheden perfect aanvult.”, zei burgemeester Cazemier dinsdagmiddag 13 februari bij de opening van het vernieuwde natuurgebied De Zaag en de Beverbrug. Samen met collega-bestuurders verrichtte hij de opening.

  Meer info
 • StemWijzer Krimpenerwaard online

  (14-02-2018)

  Vanaf Valentijnsdag 14 februari kunnen inwoners van de gemeente Krimpenerwaard digitaal daten met de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Uw politieke match vindt u op www.krimpenerwaard.stemwijzer.nl

  Meer info
 • TER INZAGELEGGING GELDIGE KANDIDATENLIJSTEN

  (12-02-2018)

  Verkiezing Gemeenteraad 2018

  De voorzitter van het centraal stembureau voor de op woensdag 21 maart 2018 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente maakt bekend, dat de op vrijdag 9 februari 2018 door het centraal stembureau geldig verklaarde kandidatenlijsten ingevolge het bepaalde in artikel I 17 van de Kieswet, voor een ieder ter inzage zijn gelegd bij:

  Meer info
 • Werkzaamheden bij N228 Haastrecht-Hekendorp

  (12-02-2018)

  De provincie Zuid-Holland voert van 19 februari tot eind mei 2018 werkzaamheden uit bij de N228 tussen Haastrecht en Hekendorp. De weg blijft open voor het verkeer.  

  Meer info
 • Nieuws van de welzijnsstichtingen

  (12-02-2018)

  Hoe houd je een baan en mantelzorg vol? Hoe zorg je als werkgever voor je mantelzorgende medewerkers?

  Meer info
 • ​Verkiezing Gemeenteraad 2018

  (07-02-2018)

  Zitting van het centraal stembureau inzake beslissing geldigheid ingeleverde kandidatenlijsten en nummering.

  De voorzitter van het centraal stembureau voor de op woensdag 21 maart 2018 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente maakt, ingevolge artikel I 2 van het Kiesbesluit bekend, dat dit bureau op vrijdag 9 februari 2018 om 16:00, in de zittingsruimte in een openbare zitting zal beslissen over

  Meer info
 • Wethouder reikt 1ste prijs uit aan Ineke van Vliet

  (07-02-2018)

  Wethouder Pieter Neven ( Duurzaamheid & Milieu) overhandigde woensdag 7 februari een cheque van €1000,= aan Ineke van Vliet. Ineke won deze prijs omdat haar idee als beste en meest praktisch uitvoerbaar uit de bus kwam bij de gemeentelijke prijsvraag “Meest duurzame idee van de Krimpenerwaard”.

  Meer info
 • Convenant Leerwerkbedrijf ondertekend

  (30-01-2018)

  Op maandagavond 29 januari is het convenant Leerwerkbedrijf ondertekend tijdens de jaarlijkse Bedrijvenavond in het Schoonhovens College. De doelstelling van het convenant is om een krachtige samenwerking te realiseren van onderwijs, ondernemers en overheid voor een adequate en vitale arbeidsmarkt in de Krimpenerwaard.

  Meer info
 • Wethouder onthult gemeentegrensbord Krimpenerwaard

  (29-01-2018)

  Wethouder Leon de Wit heeft onlangs een van de nieuwe gemeentegrensborden onthuld.

  Meer info
 • Gemeente via Whatsapp bereikbaar

  (29-01-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard is gestart met een proef waarbij inwoners via WhatsApp vragen kunnen stellen aan de gemeente. De gemeente wil hierbij nagaan of het gebruik van de populaire digitale berichtendienst WhatsApp effectief is.

  Meer info
 • Uitnodiging voor detailhandel & horeca in Krimpenerwaard

  (24-01-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard werkt aan het opstellen van een Retailvisie. De tweede bijeenkomst voor ondernemers is op donderdag 1 februari a.s. van 18.00 tot 20.00 uur. Locatie: raadszaal gemeentekantoor Burg. Van der Willigenstraat 58 te Lekkerkerk.

  Meer info
 • Jongeren denken mee over toekomst centrum Schoonhoven

  (22-01-2018)

  De klankbordgroep Jongeren van de gemeente Krimpenerwaard organiseerde op maandag 15 januari een bijeenkomst in De Bastille.

  Meer info
 • Save the date: Kom binnen bij bedrijven 9 april t/m 14 april 2018

  (22-01-2018)

  Van maandag 9 april tot en met zaterdag 14 april 2018 vindt de ‘Kom binnen bij bedrijven’-week plaats. Bedrijven, gemeenten en instellingen in het Groene Hart zetten hun deuren dan open voor mensen die een baan zoeken, een stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk.

  Meer info
 • Herdenkingsconcert watersnoodramp 1953

  (15-01-2018)

  18 januari 2018: Het is niet meer mogelijk om kaarten te reserveren voor het herdenkingsconcert. Alle beschikbare kaarten zijn uitgegeven.

  Het is bijna 65 jaar geleden dat in Nederland de watersnoodramp plaatsvond. Om hierbij stil te staan organiseren gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel en Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) een herdenkingsconcert voor de inwoners van de Krimpenerwaard. Voorafgaand aan het concert is een educatief programma op scholen in beide gemeenten. Ook is er een expositie over de watersnoodramp in de streekmusea.

  Meer info
 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Cazemier

  (15-01-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard hield donderdag 11 januari haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Meer dan 350 mensen zijn donderdagavond naar zalencentrum De Waard in Bergambacht gekomen om de receptie te bezoeken.

  Meer info
 • Ondernemersprijs Midden Holland

  (10-01-2018)

  Op maandag 8 januari vond de vierde editie van de Ondernemersprijs Midden Holland plaats.

  Het Schoonhovense bedrijf Zilvertron met Rene Jansen, Jan Korevaar en Robert Nobel aan het roer was genomineerd voor de prijs in de categorie MKB.

  Meer info
 • Website gelanceerd voor verkoop gemeentelijke panden

  (22-12-2017)

  De gemeente Krimpenerwaard heeft sinds kort een website waarop de panden en locaties staan die worden verkocht. Zie: www.vastgoedkrimpenerwaard.nl

  Meer info
 • Registratie aanduiding politieke groepering

  (19-12-2017)

  De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Krimpenerwaard maakt bekend dat, overeenkomstig G 3, lid 5, van de Kieswet, heden in het gemeentehuis te Stolwijk ter inzage is gelegd de beslissing op het verzoek tot registratie van de aanduiding van een politieke groepering waarmee deze groepering op de kandidatenlijst wil worden vermeld. 

  Meer info
Archief