HOME  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Veerdienst Schoonhoven neemt verbinding op de Lek over van Waterbus

  (15-12-2017)

  Vanaf 1 januari 2018 neemt Veerdienst Schoonhoven de veerverbinding over de Lek tussen Lekkerkerk en Nieuw-Lekkerland over van Waterbus. De bestaande overeenkomst van Waterbus met de opdrachtgevende gemeenten Molenwaard en Krimpenerwaard loopt dan af. In goed overleg tussen alle partijen is Veerdienst Schoonhoven inmiddels gestart met de voorbereidingen op de start van de dienstregeling op 8 januari 2018.

  Meer info
 • NLdoet (ook in de Krimpenerwaard)!

  (12-12-2017)

  Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. In 2017 waren ruim 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.500 klussen, een recordaantal. In 2018 willen we nog veel meer mensen op de been krijgen.

  Meer info
 • Gewijzigde openingstijden december

  (12-12-2017)

  In de maand december gelden er aangepaste openingstijden. Wij zijn gesloten op de volgende dagen:

  Meer info
 • Voordeelpas voor vrijwilligers geïntroduceerd

  (12-12-2017)

  Op donderdagavond 7 december, op de Dag van de Vrijwilliger, zijn de bestuursleden van de vrijwilligersorganisaties uit onze gemeente uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst met een uitgebreid buffet. Na het buffet nam futuroloog Marcel Bullinga de bestuurders mee naar de toekomst. Hij vertelde op boeiende wijze over de veranderingen waar de vrijwilligers de komende jaren mee te maken kunnen krijgen.

  Meer info
 • Registratie nieuwe partijen gemeenteraadsverkiezingen

  (12-12-2017)

  Registratie van nieuwe partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen is mogelijk tot en met 27 december 2017. Informatie hierover vindt u op onze website: www.krimpenerwaard.nl/gemeenteraadsverkiezingen

 • Wethouders volgen reanimatiecursus

  (12-12-2017)

  De wethouders Sleeuwenhoek, Vente en Neven zijn op 6 december getraind door medewerkers van de Regionale Ambulancevoorziening Hollands Midden (RAV) in het reanimeren en gebruiken van een AED.

  Meer info
 • Verbod op (vreugde)vuren tijdens jaarwisseling

  (12-12-2017)

  Een vreugdevuur is een door mensen opgebouwd en gecontroleerd vuur om iets te vieren. In onze gemeente zijn vreugdevuren niet toegestaan. De politie treedt op als zij constateert dat de openbare orde wordt verstoord.  

  Meer info
 • Burgemeester Cazemier reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Kees Anker

  (12-12-2017)

  Op zaterdag 9 december ontving de heer Kees Anker (72) uit Stolwijk uit handen van burgemeester Roel Cazemier een Koninklijke Onderscheiding. Anker werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  Meer info
 • Burgemeester Cazemier reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Cor Evengroen

  (12-12-2017)

  Zaterdag 9 december reikte burgemeester Roel Cazemier een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Cor Evengroen ( 59) uit Gouderak. De heer Evengroen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  Meer info
 • Mogelijkheid aanvragen donatie uit opbrengst textielinzameling

  (12-12-2017)

  Het textiel in de gemeente Krimpenerwaard wordt ingezameld door Sympany. Jaarlijks keert Sympany een deel van de opbrengst van het ingezamelde textiel uit aan door de gemeente aangewezen lokale goede doelen/ instellingen. Lokale goede doelen/instellingen kunnen hiervoor een aanvraag doen. Voor 2017 stelt Sympany in totaal een donatiebedrag van € 17.000,- ter beschikking.

  Meer info
 • Tijdelijk fietspad bij rotonde De Wetering opgeheven

  (12-12-2017)

  Vorige week is de tijdelijke omleiding voor het fietsverkeer bij rotonde De Wetering ( N210) bij Bergambacht opgeheven. Het langzame verkeer kan als vanouds over het oude tracé van de parallelweg  rijden. Dit oude tracé is onlangs geasfalteerd en gereedgemaakt voor gebruik. De aannemer BAM start op de locatie ook met opruimwerkzaamheden. Het landbouwverkeer moet, zoals dit nu ook is geregeld, gebruik blijven maken van de Provincialeweg N210.

  Meer info
 • Blipverts met de feestdagen dicht

  (12-12-2017) Meer info
 • Gemeentegids Krimpenerwaard 2018 

  (12-12-2017)

  Tweede kwartaal van 2018 verschijnt de nieuwe gemeentegids Krimpenerwaard 2018. Uitgever Akse Media start vanaf week 51 -18 december- met het actualiseren van de redactionele adressen en gegevens in de gemeentegids.

  Meer info
 • De Cliëntenraad is op zoek naar nieuwe leden

  (12-12-2017)

  De Cliëntenraad komt op voor de belangen van mensen die een (gedeeltelijke) uitkering of een voorziening ontvangen van de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Krimpenerwaard. De leden van de Cliëntenraad denken met elkaar na op welke wijze het beleid van de gemeente verbeterd kan worden op het gebied van onder andere informatievoorziening, bereikbaarheid, klantbenadering, re-integratie- en minimabeleid.

  Meer info
 • Storing melddesk website

  (08-12-2017)

  Als gevolg van een storing kunt u geen melding woon- en leefomgeving doorgeven op de website via melddesk. Naar verwachting gaat dit nog de gehele middag duren. 

  Meer info
 • Hoog water Schoonhoven

  (08-12-2017)

  Het water in de Lek staat hoger dan normaal. Vannacht wordt verwacht dat het water nog hoger komt te staan. In Schoonhoven heeft dit gevolgen voor het parkeren buiten de Veerpoort. Houd hier rekening mee als u gaat parkeren.

  Meer info
 • Denk mee over de binnenstad Schoonhoven met de Klankbordgroep Jongeren

  (05-12-2017)

  Hoe moet de binnenstad van Schoonhoven er in de toekomst uitzien? Wat heeft het stadscentrum nodig en waar liggen kansen? We willen graag de mening van de jongeren uit de Krimpenerwaard horen. Al deze ambities en ideeën worden verwerkt in een omgevingsplan.

  Meer info
 • Inspirerende avond over ‘De Nieuwe Route’

  (04-12-2017)

  Tijdens de tweede inspiratiebijeenkomst hebben partners die ondersteuning bieden aan onze inwoners elkaar bijgepraat over initiatieven die zij het afgelopen jaar met elkaar hebben opgepakt. Ook hebben zij zich laten inspireren door Anke Siegers, auteur van ‘De nieuwe route’. Anke gaf een indrukwekkende aftrap met het zingen van het nummer ‘Beautiful people’. Vervolgens nam zij de aanwezigen mee in de verandering van tijdperk waar we midden in zitten. Zij vergeleek de huidige veranderingen met de transformatie van rups tot een vlinder. Zij doelde hiermee op het vasthouden aan oude structuren en systemen. Het is onmogelijk daarbinnen een werkelijke kanteling te bewerkstelligen. Met beeldende praktijkvoorbeelden zette zij haar verhaal kracht bij. Anke sloot af met ‘De Nieuwe Route’. De zorgvrager, omgeving en de hulpverlening maken samen een plan en voeren het uit. De omgeving is hierbij betrokken en besluiten worden werkelijk met elkaar genomen. 

  Meer info
 • Tijdelijke ontsluiting nieuwe bedrijventerrein Bergambacht

  (04-12-2017)

  Vanwege de gestagneerde bouw van de rotonde De Wetering, is eind juli 2017 een tijdelijke noodontsluiting aangelegd die aansluit op de N210. Dit om de verkeersveiligheid bij de entree van het huidige bedrijventerrein aan de Dijklaan in Bergambacht te waarborgen.

  Op het nieuwe bedrijventerrein hebben zich inmiddels al diverse bedrijven gevestigd, met name Kruiswijk Groep B.V., AB-Containers en bouwbedrijf Mark. Deze tijdelijke ontsluiting is alleen bestemd voor bestemmingsverkeer naar deze bedrijven in Bergambacht.

  Meer info
 • Samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor werkzaamheden IJsseldijk

  (04-12-2017)

  Donderdag 30 november 2017 ondertekenden Ria Boere, wethouder gemeente Krimpenerwaard, Arjan Gelderblom, manager Stedin, Ruud Bot, manager Oasen en Peter Oskam, directeur Rekam, op het gemeentekantoor in Stolwijk een samenwerkingsovereenkomst voor grootschalige werkzaamheden aan de IJsseldijk tussen Ouderkerk aan den IJssel en Lageweg. Dit onder toeziend oog van Toon van der Klugt, hoogheemraad en loco-dijkgraaf van hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard.

  Vanaf 2018 starten de voorbereidende werkzaamheden voor de vervanging van kabels en leidingen aan de IJsseldijk. Onder leiding van wethouder Boere, hoogheemraad Van der Klugt, directeur Oskam werd de afgelopen jaren de samenwerking intensief voorbereid. 

  Meer info
 • Natuurplannen worden concreet

  (04-12-2017)

  Bestuurders op pad in Oudeland Zuid

  Wethouder Pieter Neven bezocht 30 november, samen met hoogheemraad Dorenda Gerts (hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard) en gedeputeerde Han Weber (provincie Zuid-Holland) natuurgebied Oudeland Zuid. Zij lieten een voorbeeld zien van nieuwe natuur, die in de Krimpenerwaard komt. Begin november stelde de provincie 24,4 miljoen euro extra beschikbaar voor de aanleg hiervan. Daarmee worden de plannen voor het realiseren van 2.250 hectare natuur in de Krimpenerwaard haalbaar en betaalbaar.

  Meer info
 • Voordeelpas voor vrijwilligers

  (04-12-2017)

  ​Aanstaande donderdag, op de Dag van de Vrijwilliger, wordt een bijeenkomst met buffet georganiseerd voor de bestuursleden van de vrijwilligersorganisaties in onze gemeente. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de vrijwilligerspas geïntroduceerd.

  Meer info
 • Wethouder Neven heeft wandkleed onthuld

  (04-12-2017)

  Wethouder Pieter Neven onthulde op vrijdag 1 december in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek een wandkleed. Het afgelopen jaar hebben vijftien dames in het crea café in het Cultuurhuis gewerkt aan dit wandkleed. Het wandkleed bestaat uit twaalf vensters die de activiteiten uitbeelden die in het Cultuurhuis georganiseerd worden.

  Meer info
 • Gratis verzekering voor vrijwilligers

  (04-12-2017)

  Het college vindt het belangrijk dat de vrijwilligers goed ondersteund worden. Daarom heeft het college een collectieve verzekering voor de vrijwilligers afgesloten. De gemeente wil vrijwilligers hiermee een handje helpen zodat zij onbezorgd hun werk kunnen uitvoeren.

  Meer info
 • Agenda raadsvergadering 12 december 2017

  (04-12-2017)

  Dinsdag 12 december 2017 vergadert de gemeenteraad van Krimpenerwaard om 20.00 uur in de raadzaal aan de Burgemeester van der Willigenstraat 58 in Lekkerkerk. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

  Meer info
 • R-net bus tussen Gouda en Schoonhoven

  (01-12-2017)

  Vanaf 10 december gaan rood-grijze R-net bussen (Randstad-net) rijden tussen Gouda en Schoonhoven. De frequentie gaat omhoog: in de ochtend- en middagspits en in het weekend rijden l meer bussen dan voorheen. De bussen rijden een nieuwe, kortere route door Schoonhoven, maar blijven door Bergambacht rijden totdat de nieuwe halte Bergambacht Noord gereed is. Arriva blijft de vervoerder op deze lijn in opdracht van de provincie Zuid-Holland.

  Meer info
 • Dilia Blok is trots op de Krimpenerwaard

  (28-11-2017)

  Afscheid nemen van de Krimpenerwaard. Het is bijna zover en het geeft me een dubbel gevoel. Ik doe het dan ook met een lach en een traan. Ik ben heel trots op dit poldergebied: op al die fijne mensen, op wat we doen en voor elkaar hebben gekregen. Ik ga dan ook veel moois en goeds achterlaten. Ik hoop dat ik alle goede dingen die ik hier heb ervaren ook in mijn nieuwe gemeente Someren ga beleven.

  Meer info
 • 60 jarig huwelijk dhr. en mevr. Markesteijn

  (28-11-2017)

  Wethouder Dilia Blok bezocht op maandag 20 november de heer en mevrouw Markensteijn voor hun 60 jarig huwelijksjubileum. Beide geboren en getogen in Lekkerkerk vertelden mooie verhalen over hun jeugd, hun kennismaking, de gezellige zondagse ’SHOP avonden’ in Amicitia, het genieten van de Krimpenerwaard, tochtjes met de schouw als jong-verliefden en de vele mooie vakanties.

  Meer info
 • Eerste gemeentegrensbord Krimpenerwaard geplaatst

  (28-11-2017)

  Vertrekkend wethouder Dilia Blok onthult eerste bord langs N210 Schoonhoven 

  Langs de N210 bij Schoonhoven-Oost is onlangs het eerste gemeentelijke welkomstbord geplaatst. De borden worden geplaatst langs de belangrijkste toegangswegen naar de gemeente. De verwachting is dat eind 2017 alle borden zijn geplaatst.

  Meer info
 • Herinrichting plantvakken

  (28-11-2017)

  Binnen de gehele gemeente Krimpenerwaard is gekeken naar de inrichting van de verschillende plantvakken. Bij een aantal plantvakken is de beplanting niet meer levensvatbaar, staat er te veel woeker onkruid in of is de beplanting niet goed te onderhouden. Om deze plantvakken weer een mooi aangezicht te geven, is besloten om de desbetreffende plantvakken opnieuw in te richten.

  Meer info
 • Wethouder Dilia Blok brengt bezoek aan opgeknapte speelotheek

  (28-11-2017)

  Vrijdag 24 november bracht wethouder Dilia Blok een bezoek aan de opgeknapte speelotheek Leentje Beer in Schoonhoven. De wethouder bewonderde de vernieuwde ruimte van de speelotheek. De vrijwilligers hebben de afgelopen periode keihard gewerkt om de speelotheek de gewenste uitstraling te geven.

  Meer info
 • Collectieve zorgverzekering voor lagere inkomens

  (28-11-2017)

  Wilt u goed verzekerd zijn tegen ziektekosten? Stap dan over naar de collectieve zorgverzekering van de gemeente Krimpenerwaard. In samenwerking met de zorgverzekeraars VGZ en Zorg en Zekerheid wordt een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen aangeboden.

  Meer info
 • Voornemen toepassing bestuursdwang

  (28-11-2017)

  Aan het Bastion in Schoonhoven is in strijd met artikel 5.4 en 5:5 van de Algemene Plaatselijke Verordening Krimpenerwaard 2016 een voertuig Opel Combo C 1.7D met kenteken VFBG30  inclusief aanhanger op het parkeervak geplaatst. De gemeente is voornemens deze overtreding door toepassing van bestuursdwang te laten beëindigen.

  Meer info
 • Wijzigingen en werkzaamheden in verband met introductie R-net

  (28-11-2017)

  Vanaf 10 december gaan R-net bussen rijden tussen Gouda en Schoonhoven. De nieuwe R-net lijn 497 vervangt de huidige lijn 197. R-net staat voor betrouwbaar, comfortabel, snel en frequent openbaar vervoer. De bussen gaan frequenter rijden en volgen een nieuwe, kortere route. Om de bussen frequenter te kunnen laten rijden, vervallen haltes. Ook is een aantal haltes verplaatst. Het overzicht van de wijzigingen vindt u op arriva.nl/dienstregeling. Totdat de nieuwe halte Bergambacht Noord gereed is, blijft de bus tijdelijk door Bergambacht rijden en de halte Molenlaan aandoen. De halte Pleinstraat vervalt.

  Meer info
 • Heb jij een goed idee voor een jongerenactiviteit?

  (20-11-2017)

  De gemeente Krimpenerwaard vindt het belangrijk dat vooral jonge inwoners meedenken en meedoen in de gemeente. Heb jij een goed idee voor een activiteit met jongeren? Bijvoorbeeld een sporttoernooi, kookwedstrijd of een leuke of leerzame activiteit waarmee je anderen helpt? Geef het door aan de gemeente, dan kunnen we jouw jeugdinitiatief ondersteunen. Als we jouw idee goedkeuren, wordt hiervoor geld (maximaal € 500,-) beschikbaar gesteld, zodat jij je plan zelf kunt uitvoeren!

  Meer info
 • Opnieuw onderneming uit Krimpenerwaard genomineerd voor Ondernemersprijs Midden Holland

  (20-11-2017)

  De jurycommissie van de Ondernemersprijs Midden Holland heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de 4e editie van dit netwerkevenement. In de categorieën Onderneming van het Jaar Detailhandel & Horeca, Onderneming van het Jaar MKB en Onderneming van het Jaar Grootzakelijk zijn elk drie bedrijven geselecteerd.

  Meer info
 • NLdoet (ook in de Krimpenerwaard)!

  (20-11-2017)

  Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. In 2017 waren ruim 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.500 klussen, een recordaantal. In 2018 willen we nog veel meer mensen op de been krijgen. Meld uw klus aan op www.nldoet.nl of doe mee als vrijwilliger

  Meer info
 • Waterliniedag voor kids  

  (20-11-2017)

  Op vrijdag 17 november kwam in de gemeente Krimpenerwaard de Oude Hollandse Waterlinie tot leven. Ruim honderd leerlingen van twee basisscholen in Schoonhoven maakten kennis met het lespakket ‘Een geschiedenis vol nattigheid’. Wethouder Pieter Neven verrichtte de openingshandeling in het Bastion.

  Meer info
 • Inloopbijeenkomst Dorpshart Krimpen aan de Lek

  (20-11-2017)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft 24 oktober jl. ingestemd met een aangepast ontwikkelplan voor Dorpshart Krimpen aan de Lek. Het college wil u graag uitnodigen voor een inloopbijeenkomst zodat u de aangepaste ontwikkelplannen voor het Dorpshart in Krimpen aan de Lek kunt bekijken en wij uw vragen kunnen beantwoorden.

  Meer info
 • ​Vrijwilligersvacatures uitgelicht

  (20-11-2017)

  De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

  Meer info
 • ​Vrijwilligersvacatures uitgelicht

  (20-11-2017)

  De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

  Meer info
 • Strengere hantering indieningstermijn APV-vergunning

  (20-11-2017)

  Jaarlijks ontvangt de gemeente meer dan duizend aanvragen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Krimpenerwaard (APV). Voor aanvragen geldt een minimale indieningstermijn om de aanvraag goed te kunnen beoordelen. We gaan de indieningstermijnen vanaf nu strenger hanteren.

  Meer info
 • Duizend euro voor meest duurzame idee van Krimpenerwaard

  (20-11-2017)

  Heeft u een goed idee voor duurzaamheid in onze gemeente? En wilt u het idee ook uitvoeren, zelf of in samenwerking met anderen en met een beetje ondersteuning van de gemeente? De gemeente zoekt lokale ideeën voor duurzaamheid. Inmiddels hebben we vier goede ideeën ontvangen, maar ongetwijfeld leven er meer ideeën.  We zijn daar erg benieuwd naar. De winnaar krijgt 1.000 euro om het idee uit te voeren.

  Meer info
 • Terugblik cursus Wonen in Historisch Krimpenerwaard

  (20-11-2017)

  Vrijdag 17 november ontvingen de 20 deelnemers aan de cursus Wonen in Historisch Krimpenerwaard uit handen van wethouder Dilia Blok hun oorkonde.

  Het programma bestond uit 6 zeer gevarieerde bijeenkomsten met een excursie. De breed opgezette cursus was bedoeld voor iedereen die is geïnteresseerd in de (bouw)geschiedenis van de Krimpenerwaard, zowel onder als boven de grond.

  Meer info
 • Gemeente via WhatsApp bereikbaar

  (13-11-2017)

  De gemeente Krimpenerwaard is gestart met een proef waarbij inwoners via WhatsApp vragen kunnen stellen aan de gemeente. We willen hierbij nagaan of het gebruik van de populaire digitale berichtendienst WhatsApp effectief is.

  Meer info
 • Iets extra’s voor kinderen van 0 tot 18 jaar

  (13-11-2017)

  Als de decembermaand weer in aantocht is, wil je als ouder je kind graag iets extra’s geven voor Sinterklaas of Kerstmis. Als je weinig te besteden hebt, kan dat moeilijk zijn. Daarom is de gemeente Krimpenerwaard een actie gestart met waardebonnen voor kinderen van 0 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen (die wonen in de gemeente Krimpenerwaard). De bonnen hebben een totaalwaarde van € 250,- per kind en kunnen besteed worden bij Bol.com, Scapino.nl en Diergaarde Blijdorp.

  Meer info
 • Zoeken we jou? Word jij Appeltje van Oranje 2018?

  (13-11-2017)

  Bij het Oranje Fonds worden we iedere dag geraakt door mensen die iets goeds doen voor een ander. Mensen die iets zien gebeuren in de samenleving en daar een mooi project voor starten. Ze zijn van alle leeftijden. Maar voor 2018 zoekt het Oranje Fonds voor de Appeltjes van Oranje de jongere generatie, tot 35 jaar, die dat initiatief neemt.

  Meer info
 • Inloopbijeenkomst Dorpshart Krimpen aan de Lek

  (13-11-2017)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft 24 oktober jl. ingestemd met een aangepast ontwikkelplan voor Dorpshart Krimpen aan de Lek. Het college wil u graag uitnodigen voor een inloopbijeenkomst zodat u de aangepaste ontwikkelplannen voor het Dorpshart in Krimpen aan de Lek kunt bekijken en wij uw vragen kunnen beantwoorden.

  Meer info
 • Digitaal vaardig met Digisterker

  (13-11-2017)

  De overheid regelt steeds meer via het internet en verwacht dat u daar ook gebruik van maakt. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Voor een groot aantal mensen vormt de digitale overheid nog een drempel. Daarom biedt de Bibliotheek Krimpenerwaard de cursus “Digisterker: werken met de digitale overheid” aan.

  Meer info
 • Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek feliciteert Eline den Ouden

  (13-11-2017)

  Op maandagavond 6 november verraste wethouder Lavinja Sleeuwenhoek Eline den Ouden tijdens haar training bij STAR in Vlaardingen. De 27-jarige fysiotherapeute uit Lekkerkerk turnt al sinds jonge leeftijd op hoog niveau.

  Meer info
 • 2 nieuwe Nederlanders verwelkomd

  (13-11-2017)

  Tijdens de naturalisatieceremonie van 6 november werden 2 nieuwe Nederlanders door de burgemeester van Krimpenerwaard welkom geheten. Zij ontvingen de “Bekendmaking van verkrijging van het Nederlanderschap door naturalisatie of optie” een daarnaast nog een aantal geschenken. Zo kregen zij een jaarabonnement voor de bibliotheek en een Nederlandse vlag met toebehoren. Mevrouw komt uit Afghanistan en heeft de Nederlandse nationaliteit verkregen door optie. Meneer komt oorspronkelijk uit Griekenland en is genaturaliseerd.

  Meer info
 • Agenda Raadscommissie Samenleving, Bestuur, Beheer en Verkeer 21 en 28 november 2017

  (13-11-2017)

  Op 21 en 28 november 2017 komt de Raadscommissie Samenleving, Bestuur, Beheer en Verkeer bijeen. Op de agenda staan o.a. de volgende onderwerpen:

  Meer info
 • Terugblik Begrotingsraad 7 november 2017

  (13-11-2017)

  Op 7 november was de jaarlijkse begrotingsbehandeling door de gemeenteraad. Hierin bepaalt de raad de koers en de financiën van de gemeente, inclusief de lokale belastingen. Een belangrijk moment dus voor de inwoners. Het was ook een bijzondere begrotingsbehandeling omdat het de laatste was van deze gemeenteraad. Op 21 maart 2018 zijn er immers nieuwe verkiezingen.

  Meer info
 • Burgemeester ontbijt met kinderen tijdens Nationaal Schoolontbijt

  (08-11-2017)

  In het kader van het Nationaal Schoolontbijt ontving burgemeester Roel Cazemier op woensdag 8 november een groep van de Ichthusschool (Schoonhoven) voor een gezond, gezamenlijk ontbijt. De tafel voor dit zogenaamde Burgemeestersontbijt stond dit jaar gedekt in het gemeentekantoor in Schoonhoven.

  Meer info
 • Nieuwe kwartiermaker Krimpenerwaard

  (08-11-2017)

  Samen aan de slag om Krimpenerwaard op de kaart te zetten

  Marco van Hoek gaat als kwartiermaker aan de slag om een nieuwe marketingorganisatie recreatie & toerisme vorm te geven in de gemeente Krimpenerwaard. Dat hebben de gemeente Krimpenerwaard, Stichting Promotie Krimpenerwaard, VlistOnderneemt en Stichting Schoonhoven Zilverstad (Zilverstad Marketing) bekend gemaakt. Deze partijen promoten gezamenlijk al de Krimpenerwaard. Van Hoek gaat, samen met deze partijen, een concrete start maken met een nieuwe marketingorganisatie en een gezamenlijk programma voor toeristisch-recreatieve marketing en promotie van de gemeente Krimpenerwaard.

  Meer info
 • Beachvolleykoppel VOLECO wint cheque

  (07-11-2017)

  Op zaterdag 4 november werd de jaarlijkse sportverkiezing gehouden in sporthal de Bakwetering in Lekkerkerk.

  Meer info
 • Terugblik op de raad van 31 oktober 2017

  (07-11-2017)

  ​Actualiteitendebat

  Voor het eerst stond op de raadsvergadering een actualiteitendebat geagendeerd. Onderwerp van dit  debat was de uitbreiding van de Grote of Johanneskerk in Lekkerkerk. Dit debat was op verzoek van Pro Krimpenerwaard op de agenda gezet.

  Pro Krimpenerwaard stelde voor een commissie in te stellen om het proces van de verbouwingsplannen te onderzoeken. Tevens stelden zij voor dat, voordat over de omgevingsvergunning beslist zou worden, de raad in de gelegenheid gesteld zou worden een verklaring van geen bedenkingen te verlenen.

  Pro Krimpenerwaard diende daarvoor twee moties in. Deze moties werden verworpen. Alleen Pro Krimpenerwaard en de PvdA stemden voor de moties.

  Meer info
 • Gemeente Krimpenerwaard introduceert vrijwilligerspas

  (07-11-2017)

  Vrijwilligers vervullen een belangrijke rol voor de leefbaarheid in de samenleving. Zij vormen steeds meer en vaker een essentieel onderdeel van de sociale motor in de gemeente. Veel activiteiten kunnen niet zonder de hulp van vrijwilligers georganiseerd worden. Als gemeente willen we iets terug doen voor deze onmisbare groep.

  Meer info
 • De Cliëntenraad is op zoek naar nieuwe leden

  (07-11-2017)

  De Cliëntenraad komt op voor de belangen van mensen die een (gedeeltelijke) uitkering of een voorziening ontvangen van de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Krimpenerwaard. De leden van de Cliëntenraad denken met elkaar na op welke wijze het beleid van de gemeente verbeterd kan worden op het gebied van onder andere informatievoorziening, bereikbaarheid, klantbenadering, re-integratie- en minimabeleid.
   

  Meer info
 • Wees waaks!

  (07-11-2017) Meer info
 • ​Peuterspeelzaal wordt peuteropvang in 2018

  (07-11-2017)

  Op 1 januari 2018 wordt de peuterspeelzaal kinderopvang of peuteropvang. Gaat uw kind naar de peuterspeelzaal? Dan heeft u misschien recht op kinderopvangtoeslag vanaf 1 januari 2018.

  Meer info
 • Wat mis jij in Schoonhoven? Denk mee!

  (07-11-2017)

  Hoe moet de binnenstad van Schoonhoven er in de toekomst uitzien? Wat heeft het stadscentrum nodig en waar liggen kansen? We willen graag uw mening!

  Daarom willen we met u in gesprek tijdens een interactieve bijeenkomst op dinsdag 14 november a.s. van 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) tot 22.00 uur in De Overkant, Wal 34 in Schoonhoven.

  Meer info
 • WaardZaam Symposium groot succes

  (07-11-2017)

  Het was dringen bij CSG Willem de Zwijger voor het Krimpenerwaard Energiek Symposium van duurzame ondernemersvereniging WaardZaam. Zowel op het schoolplein als in de aula presenteerde ondernemers uit de regio zich met duurzame oplossingen, elektrische auto’s en motoren, LED verlichting, duurzame catering, zonnepanelen, IT cloud solutions, te veel om op de noemen.

  Meer info
 • Simpel en kosteloos een openbare laadpaal aanvragen 

  (31-10-2017)

  Wethouder Pieter Neven (duurzaamheid) was zaterdag 28 oktober in Ouderkerk aan den IJssel aanwezig bij de eerste openbare laadpaal die in onze gemeente door een inwoner, de heer Leo Speksnijder, is aangevraagd.

  Meer info
 • Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek heropent gymzaal De Bakwetering

  (31-10-2017)

  Er is nu een beweegbare wand in de gymzaal geplaatst, waardoor er twee gelijke delen gemaakt kunnen worden. Hierdoor kunnen verschillende lessen apart gegeven worden zonder hinder van de ander te ondervinden. De wanden zijn voorzien van geluiddempend materiaal.

  Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek mocht de gymzaal op woensdagmorgen 25 oktober heropenen. Ze deed, nadat ze een woordje had gericht tot de leerkrachten, leerlingen en sportbalbeheerders, mee aan een partijtje volleybal. De docenten, scholieren en sporthalbeheerders zijn erg blij met het resultaat.

  Meer info
 • Duizend euro voor meest duurzame idee van Krimpenerwaard

  (31-10-2017)

  Heeft u een goed idee voor duurzaamheid in onze gemeente? En wilt u het idee ook uitvoeren, zelf of in samenwerking met anderen en met een beetje ondersteuning van de gemeente? De gemeente zoekt lokale ideeën voor duurzaamheid. De winnaar krijgt 1.000 euro om het idee uit te voeren. 

  Meer info
 • Verenigingen krijgen meer tijd om in te spelen op hogere binnensporttarieven

  (31-10-2017)

  Vóór de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2015 hanteerden de afzonderlijke gemeenten eigen huurtarieven voor binnensportaccommodaties. De gemeente Krimpenerwaard wil er met de harmonisatie van de huurtarieven voor zorgen dat gebruikers voor dezelfde voorziening hetzelfde tarief betalen.

  Meer info
 • Uitnodiging derde cursus ‘Gastheer van de Krimpenerwaard’

  (31-10-2017)

  Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de 3de cursusdag voor natuur-, (agro-)recreatie- en toeristische ondernemers. De cursus vindt plaats op maandag 6 november en het thema is deze keer: ‘Ambacht en Cultuur in de Krimpenerwaard’. De cursus is hét moment om uw kennis van dit gebied te verbreden en contacten te leggen met uw collega-ondernemers en -organisaties.

  Meer info
 • Nieuws van de welzijnsstichtingen

  (31-10-2017)

  High tea voor mantelzorgers

  Traditiegetrouw worden mantelzorgers tijdens de Dag van de Mantelzorg door de welzijnsstichtingen in het zonnetje gezet. De mantelzorgers uit onze gemeente worden op 7, 8, 9 of 10 november getrakteerd op een high tea. Op de locaties van welzijnsstichting SWOB/V zijn ook twee stoelmasseurs en een cliëntondersteuner van de Stichting MEE aanwezig.

  Meer info
 • Nieuws van de raad

  (31-10-2017)

  Agenda raadsvergadering 31 oktober 2017

  Dinsdag 31 oktober 2017 vergadert de gemeenteraad van Krimpenerwaard om 20.00 uur in de raadzaal aan de Burgemeester van der Willigenstraat 58 in Lekkerkerk. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

  Meer info
 • Krimpenerwaard fairtrade gemeente

  (31-10-2017)

  Gemeente Krimpenerwaard wil een duurzame gemeente zijn en wil daarom ook de titel fairtrade gemeente krijgen. Dit is een eervolle titel die aangeeft dat winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid binnen de gemeente samenwerken aan meer eerlijke handel en duurzaam en verantwoord ondernemen.

  Meer info
 • Ontwikkelingen woningbouw Molenweide

  (27-10-2017)

  Met een druk op de knop lanceerde wethouder Dilia Blok (ruimtelijke ordening/volkshuisvesting) 26 oktober samen met Mark van Doorn (algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling) de vernieuwde website www.woneninmolenweide.nl van nieuwbouwplan Molenweide in Krimpen aan de Lek. Hiermee is de eerste stap gezet om te komen tot bouw en verkoop van woningen.

  Meer info
 • Project Reconstructie Centrum Stolwijk

  (23-10-2017)

  Binnen het project ‘Reconstructie Centrum Stolwijk’ wordt in de week van 30 oktober tot en met 3 november 2017 de kruising van de Bovenkerkseweg met het Kerspelpad en de Kievitslaan opnieuw aangelegd. Het verkeer wordt zoveel als mogelijk via rijplaten in de berm om het werk heen geleid.

  Meer info
 • Spannende strijd om de sportprijzen

  (23-10-2017)

  Wie verdient het volgens u om op 4 november op het podium te staan tijdens de feestelijke Sportshow in Sporthal de Bakwetering in Lekkerkerk? Stem vóór 2 november 17.00 uur op uw favoriete amateursporter, ploeg, club én vrijwilliger in de Krimpenerwaard. In vijf categorieën zijn in totaal 25 sporters, ploegen, clubs én vrijwilligers genomineerd voor de Rabobank Krimpenerwaard Sportprijzen. De beurt is nu aan het publiek.

  Meer info
 • Agenda raadsvergadering 31 oktober 2017

  (23-10-2017)

  Dinsdag 31 oktober 2017 vergadert de gemeenteraad van Krimpenerwaard om 20.00 uur in de raadzaal aan de Burgemeester van der Willigenstraat 58 in Lekkerkerk. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

  Meer info
 • Spannende avondexcursie

  (23-10-2017)

  Tijdens de Nacht van de Nacht, op zaterdag 28 oktober, organiseert de gemeente samen met Staatsbosbeheer en de NVWK een avondexcursie in het Loetbos. Tijdens deze spannende excursie vertelt de boswachter u van alles over de nachtdieren die zich in het Loetbos schuilhouden.

  Meer info
 • Bodycams voor opsporingsambtenaren

  (20-10-2017)

  Met ingang van 20 oktober worden de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente uitgerust met bodycams. Een bodycam is een kleine draagbare camera bevestigd op het uniform van de BOA en kan ad-hoc worden aangezet om beelden te registreren en op te slaan.

  Meer info
 • Ontmoetingsavond voor de kerken en moskee

  (18-10-2017)

  Gemeente Krimpenerwaard organiseert op maandag 30 oktober de jaarlijkse Ontmoetingsavond voor alle kerken en de moskee. Het thema van deze avond is Samenwerken.

  Tijdens deze avond wordt de Sociale Kaart van de gemeente gepresenteerd. Vertegenwoordigers van Vrijwillige Thuishulp Haastrecht en de Wijkcommissie Schoonhoven Noord willen deze avond graag hun ervaringen met u delen. 

  Meer info
 • Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek feliciteert succesvolle atleten

  (16-10-2017)

  Atleten Enid Duut en Timo in ‘t Hout deden afgelopen jaar met succes mee aan de Nederlandse en Europese Kampioenschappen Atletiek. Enid Duut won op het NK Junioren een gouden medaille op het onderdeel discuswerpen voor meisjes junioren A. Ook won zij een bronzen medaille op het onderdeel kogelstoten. Enid deed bij het NK Senioren mee aan de finale van het discuswerpen en wist een tweede plaats te veroveren met een persoonlijk record van 51.80 meter.

  Enid deed met haar atletiekvereniging PAC uit Rotterdam mee aan de Europese kampioenschappen voor Clubteams. Zij behaalde een eerste plaats met discuswerpen en een tweede plaats bij het kogelstoten.

  Meer info
 • Nacht van de Nacht: Ook in de Krimpenerwaard

  (16-10-2017)

  Op 28 oktober doet de gemeente Krimpenerwaard mee aan de Nacht van de Nacht. Dit is een landelijk initiatief van de Natuur- en Milieufederaties om de gevolgen van lichtvervuiling onder de aandacht te brengen. Kunstmatig licht heeft gevolgen voor mens, dier en milieu. Zo beïnvloedt teveel licht ons eigen slaapritme, maar ook het dag- en nachtritme van verschillende nachtdieren en planten. Daarnaast kost het onnodig laten branden van verlichting energie. Op 28 oktober gaat daarom de aanlichting van de historische gemeentehuizen, de watertorens in Schoonhoven en Haastrecht en de kerktorens in Ouderkerk, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Schoonhoven en Bergambacht uit.

  Meer info
 • Agenda Begrotingscommissie 24 oktober 2017

  (16-10-2017)

  Op 24 oktober 2017 komen de raadscommissie Samenleving, Bestuur, Beheer en Verkeer en de raadscommissie Ruimte en Financiën gezamenlijk bijeen. Op de agenda staan o.a. de volgende onderwerpen:

  • Tweede tussentijdse rapportage 2017
  • Meerjarenbegroting 2018-2021
  • Verordeningen gemeentelijke woonlasten 2018
  • Belastingverordeningen 2018
  Meer info
 • Derde cursus ‘Gastheer van de Krimpenerwaard’

  (16-10-2017)

  Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de 3de cursusdag voor natuur-, (agro-)recreatie- en toeristische ondernemers. De cursus vindt plaats op maandag 6 november en het thema is deze keer: ‘Ambacht en Cultuur in de Krimpenerwaard’.

  De cursus is hét moment om uw kennis van dit gebied te verbreden en contacten te leggen met uw collega-ondernemers en -organisaties.

  Meer info
 • Nog meer ravotten in Speelpolder De Tiendtuin

  (13-10-2017)

  Groenalliantie Midden-Holland heeft in Speelpolder De Tiendtuin in Ouderkerk a/d IJssel een nieuwe voorziening aangelegd. Dankzij een nieuwe kabelbaan is er in De Tiendtuin weer iets nieuws te ontdekken. Kinderen kunnen nu nog meer ravotten in de speelpolder. En dat is precies de bedoeling, vindt Dilia Blok, bestuurslid van Groenalliantie Midden-Holland, het is belangrijk dat kinderen lekker buiten kunnen spelen. De Tiendtuin heeft al een aantal uitdagende mogelijkheden, zoals een trekpontje en een touwparcours over het water. De nieuwe kabelbaan werd vandaag feestelijk in gebruik genomen samen met kinderen uit groep 6 van OBS de Schakel.

  Meer info
 • Veiligheid maken we samen

  (11-10-2017)

  Van 9 tot en met 15 oktober is de Week van de Veiligheid. Tij­dens deze week staan wij stil bij veiligheid in de breedste zin van het woord. In onderstaande PDF vindt u de veiligheidspagina met een overzicht van diverse thema’s. 

  Deze pagina is in week 41 gepubliceerd in Het Kontakt.  

  Meer info
 • Eerste resultaten blik bij glas positief      

  (10-10-2017)

  ‘Werp eens een blik in de glasbak’

  In de periode april 2017 tot september 2017 is in de gemeente Krimpenerwaard 24.000 kg blik in de glasbak gegooid. Wethouder Pieter Neven: ‘Dit is een mooi cijfer. Ik ben blij dat onze inwoners meewerken aan het nog beter scheiden van restafval. Dat er in een halfjaar tijd zoveel metalen verpakkingen in de glasbak zijn gegooid, geeft ons als gemeente het volste vertrouwen in deze manier van afval scheiden.’

  Meer info
 • Bomeninspectie gemeente Krimpenerwaard 2017

  (09-10-2017)

  Afgelopen zomer is de inspectie van totaal 20.072 bomen in de gehele gemeente Krimpenerwaard afgerond. Deze bomen zijn geïnspecteerd door een externe organisatie. Het algemene beeld van het onderhoud van de bomen is volgens de inspectie goed.

  Ongeveer 3.500 bomen hebben een snoei nodig, hier is inmiddels mee gestart. Dit moet voor de zomer van 2018 uitgevoerd zijn. Zo’n 50 bomen moeten nog nader onderzocht worden. 79 bomen zijn gemarkeerd als verwaarloosd, de bijbehorende maatregelen aan deze bomen zijn inmiddels uitgevoerd. 

  Meer info
 • MijnGemeente APP

  (09-10-2017)

  MijnGemeente App is een app voor uw mobiele telefoon welke voor Android en iOS beschikbaar is. De gratis app is te downloaden in de appstore of playstore. U meldt zich één keer aan als inwoner van de gemeente Krimpenerwaard. Daarna kunt u heel eenvoudig meldingen over de openbare ruimte doorgeven. De app leidt u door het menu.

  Meer info
 • Twee nieuwe Nederlanders verwelkomd

  (09-10-2017)

  Tijdens een naturalisatieceremonie op 2 oktober zijn de heer O. Ali, afkomstig uit Somalië en mevrouw F. Bah afkomstig uit Conakry Guinee door de burgemeester van Krimpenerwaard welkom geheten. Zij kregen de “Bekendmaking van verkrijging van het Nederlanderschap door naturalisatie of optie” uitgereikt. Daarnaast kregen zij een jaarabonnement voor de bibliotheek en een Nederlandse vlag met toebehoren.

  Meer info
 • Krimpenerwaard Verbindt: raadsleden tafelen met statushouders

  (09-10-2017)

  Maandag 2 oktober jl. kwamen ruim 30 raads- en commissieleden en leden van de adviesraad Sociaal Domein bijeen voor een interactieve en informatieve ‘meet and eat’ over de integratie van statushouders.

  Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek opende de avond en was blij met de opkomst. “In een leefbare samenleving hebben we iedereen nodig: de maatschappelijke organisaties, maar ook de bedrijven, verenigingen, culturele- en religieuze organisaties. Integratie kan alleen slagen als het van beide kanten komt: door de inzet van de statushouders en door samenwerking van alle betrokken partijen.”

  Meer info
 • Peuterspeelzaalwerk wordt peuteropvang in 2018

  (09-10-2017)

  Vanaf 1 januari 2018 zijn peuterspeelzalen en kinderopvang volgens de Wet Kinderopvang gelijk. Dit betekent dat de peuterspeelzalen die we nu kennen volgend jaar aan dezelfde (strengere) kwaliteitseisen moeten voldoen als kinderopvangorganisaties. De naam peuterspeelzaal verdwijnt en wordt kinderopvang.

  Meer info
 • De Rijksoverheid start campagne voor uitdelen jodiumtabletten

  (02-10-2017)

  De Rijksoverheid verspreidt tussen 10 en 24 oktober jodiumtabletten aan jongeren tot 18 jaar. Zwangere vrouwen vallen ook in de doelgroep, zij krijgen vanaf deze datum informatie van hun verloskundige of gynaecoloog.

  Meer info
 • Open eettafels in de week tegen de Eenzaamheid

  (02-10-2017)

  Vorige week was de Week tegen de Eenzaamheid. De lokale welzijnsstichtingen organiseerden in verschillende kernen open eettafels voor mensen die graag contact wilden maken met dorpsgenoten. De eettafels waren goed bezocht, ongeveer 70 mensen per eettafel schoven aan in Schoonhoven, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel. Er ontstonden leuke gesprekken! Om eenzaamheid tegen te gaan is het belangrijk om zelf een netwerk aan te maken. De welzijnsstichting wil daarbij graag helpen, bijvoorbeeld via netwerkcoaches of door het regelen van vervoer of gezelschap.

  Meer info
 • Wethouder Sleeuwenhoek bedankt inwoners voor meedenken kernenbeleid

  (02-10-2017)

  “Ik wil graag iedereen bedanken die heeft meegedacht voor het kernenbeleid. Tijdens de kernenavonden, op de weekmarkten en op de scholen heb ik veel mensen gesproken. En ook via website en mail hebben we nog reacties binnen gekregen. Met deze waardevolle input hebben we een mooi uitgangspunt gekregen om mee te nemen in alle verdere ontwikkelingen die op de gemeente afkomen.” aldus wethouder Sleeuwenhoek.

  Meer info
 • Iets extra’s voor kinderen van 0 tot 18 jaar

  (02-10-2017)

  Eerder informeerden wij u al over het extra geld dat de gemeente dit jaar heeft ontvangen van de overheid voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Daarom start de gemeente een actie met waardebonnen voor kinderen van 0 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. De actie bestaat uit het uitdelen van bonnen ter waarde van € 250,- per kind. De waardebonnen zijn te besteden bij Bol.com, Scapino.nl en Diergaarde Blijdorp (elk kind kan samen met zijn/haar ouder een dagje naar Diergaarde Blijdorp). De actie is samen met het Nationaal Fonds Kinderhulp tot stand gekomen. Op 1 oktober gaan we van start met deze actie.

  Meer info
 • Ziet u verstopte armoede binnen uw werkomgeving?  

  (02-10-2017)

  Geef kinderen de kans die ze verdienen! 

  Heeft u contact met kinderen die niet bij een sportclub kunnen, omdat hun ouders het geld niet hebben? Of kinderen die om financiële redenen niet aan muziek, toneel, dans, zang of beeldende kunst kunnen doen? U kunt ze helpen via het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds van de gemeente Krimpenerwaard.

  Meer info
 • Is een tablet iets voor mij?

  (02-10-2017)

  Gratis kennismakingsbijeenkomsten in de Krimpenerwaard.

  De drie welzijnsstichtingen, de bibliotheek en het senioren convent Ouderkerk aan den IJssel bieden de komende maanden tabletintroductie-bijeenkomsten aan. Uit onderzoek is gebleken dat veel inwoners via internet in contact blijven met lokale organisaties en activiteiten, maar ook met kinderen, familie of vrienden.

  Meer info
 • Wethouder Dilia Blok voorgedragen als nieuwe burgemeester van Someren

  (29-09-2017)

  De gemeenteraad van Someren heeft donderdagavond 28 september Dilia Blok voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Someren. Als college van B&W van Krimpenerwaard zijn we enorm trots op onze wethouder Dilia Blok. Wij feliciteren haar van harte met deze prachtige voordracht. Tegelijkertijd vinden we het natuurlijk ook heel erg jammer dat wij straks afscheid moeten nemen van Dilia, omdat zij heel veel voor de inwoners en voor ons betekent én een belangrijke rol heeft vervuld in de opbouw van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. Wij feliciteren de gemeente Someren met de keuze voor zo’n kanjer van een aanstaand burgemeester. Met Dilia Blok krijgt de gemeente Someren een burgemeester die middenin de samenleving staat en een groot hart heeft voor mensen.

  Meer info
 • Lancering sociale kaart Krimpenerwaard

  (28-09-2017)

  In onze gemeente zijn meer dan 600 organisaties/verenigingen actief op het gebied van gezondheid, financiën, participatie, wonen, opgroeien/opvoeden, sport, cultuur en vrijetijdsbesteding. Dat betekent dat u van veel verschillende diensten gebruik kunt maken binnen de eigen gemeente, en dus dichtbij huis. U kunt deze organisaties vinden op de sociale kaart Krimpenerwaard: één website waar alles is verzameld, van Apotheek tot Zwembad. Op 27 september is de sociale kaart officieel gelanceerd door wethouder Sleeuwenhoek.

  Meer info
 • Storingen openbare verlichting

  (26-09-2017)

  Storingen en/of schades aan de openbare verlichting kunt u melden bij Bureau OVL via www.bureau-ovl.nl/storing (24 uur per dag) of telefonisch op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur via telefoonnummer 0184-630708.

  Meer info
 • Vrijwilligersvacatures uitgelicht

  (26-09-2017)

  De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

  Meer info
 • Agenda Raadscommissie Samenleving, Bestuur, Beheer en Verkeer 3 oktober 2017

  (26-09-2017)

  Op 3 oktober 2017 komt de Raadscommissie Samenleving, Bestuur, Beheer en Verkeer bijeen. Op de agenda staan o.a. de volgende onderwerpen:

  • Jaarverslag 2016 van de Commissie Bezwaarschriften
  • Presentatie stand van zaken groenonderhoud
  • Integraal Beleidsplan Openbare Ruimte 2018-2021
  Meer info
 • Iets extra’s voor kinderen van 0 tot 18 jaar

  (20-09-2017)

  De gemeente heeft dit jaar extra geld ontvangen van de overheid voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Doel hiervan is dat deze kinderen mee kunnen doen aan de samenleving. Juist in de maand december wil je als ouder je kind graag iets extra’s geven. Als je weinig te besteden hebt, kan dat moeilijk zijn. Daarom start de gemeente een actie met waardebonnen voor kinderen van 0 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. Zo kunnen ook deze kinderen iets extra’s krijgen voor Sinterklaas, Kerstmis of gewoon omdat ze het verdienen!  

  Meer info
 • Afvalbrengstation Lopik op 15 september gesloten

  (13-09-2017)

  Vrijdag 15 september is het afvalbrengstation in Lopik gesloten in verband met een activiteit van het personeel van de gemeente Lopik.

 • Dag van de Democratie op zaterdag 9 september

  (25-08-2017)

  Op zaterdag 9 september viert de gemeente Krimpenerwaard de Dag van de Democratie in en rondom het stadhuis in Schoonhoven. U bent van harte welkom op de open dag tussen 10.00 en 15.00 uur.

  Meer info
 • Uw historische pand verduurzamen? Dat kan!

  (04-08-2017)

  Gemeente Krimpenerwaard stelt het Duurzaam Bouwloket beschikbaar om inwoners gratis en onafhankelijk te adviseren over energiebesparende maatregelen, subsidie- en financieringsmogelijkheden. Hierdoor kunt u als bewoner altijd even sparren met een onafhankelijke expert en bent u zeker dat u de juiste maatregelen in huis toepast.

  Meer info
 • Eerste Buddy Bench in de Krimpenerwaard

  (26-06-2017)

  ​Op woensdag 21 juni onthulde burgemeester Cazemier samen met wethouder Pieter Neven de eerste Buddy Bench van de Krimpenerwaard, de eerste van de provincie Zuid- Holland en waarschijnlijk pas de tweede van Nederland. Dit blauwe ‘vriendenbankje’ staat op het schoolplein van CBS De Ark in Bergambacht.

  Meer info
 • Routegebonden vervoer regionaal aanbesteed

  (23-06-2017)

  Het routegebonden vervoer (leerlingenvervoer, jeugdvervoer en op termijn delen van het dagbestedingsvervoer) is regionaal aanbesteed. De opdracht is gegund aan Taxi Wegman en Willemsen de Koning. Het contract gaat 1 augustus 2017 in

 • Alle deelnemende gemeenten SVHW aangesloten op LV-WOZ

  (23-06-2017)

  Vanaf 21 juni zijn alle gemeenten die deelnemen aan SVHW aangesloten op de landelijke voorziening WOZ (LV WOZ). In juli 2016 heeft SVHW de gemeente Strijen als eerste van zijn 20 gemeentelijke deelnemers aangesloten. Nog geen jaar later en bijna één maand eerder dan gepland is het binnenkort mogelijk de WOZ-waarde van woningen van alle deelnemende gemeenten te raadplegen via het landelijke WOZ waardeloket. De inzet van de SVHW medewerkers en een unieke samenwerking met de leveranciers Centric en GeoTax maakte dit mogelijk.

  Meer info
 • Veel belangstelling voor folders Krimpenerwaard

  (19-06-2017)

  De Krimpenerwaard is een oer-Hollands poldergebied met een ongekende charme en eigenheid. Maar onbekend maakt onbemind..

  Gemeente Krimpenerwaard vindt het daarom belangrijk om de toeristisch-recreatieve sector een impuls te geven en het gebied méér op de kaart te zetten. Joke en Klaas de Wit van stichting promotie Krimpenerwaard zijn hiermee aan de slag gegaan. Ze hebben folders verspreid in de buurgemeenten.

  Meer info
 • Timmerlieden redden persoon en hond uit brandend huis

  (06-06-2017)

  Twee oplettende timmerlieden hebben er vanochtend voor gezorgd dat een persoon en hond ongedeerd konden wegkomen uit hun brandende woning. Burgemeester Cazemier spreekt van een heldendaad en zal de redders persoonlijk bedanken voor hun oplettendheid.

 • Bezoekt u een evenement? Bereid u voor!

  (31-05-2017)

  Voorbereid naar een groot evenement gaan kan het verschil maken bij een calamiteit. Zorg dat u weet waar u naar toe moet als (ernstige) calamiteiten ontstaan tijdens het evenement.

  Meer info
 • GFT centrum Haastrecht wordt maandag 29 mei opgehaald

  (24-05-2017)

  Het GFT-afval in het centrum van Haastrecht wordt maandag 29 mei opgehaald en niet op zaterdag 27 mei, zoals op de afvalkalender staat vermeld.

  Meer info
 • 17 en 18 juni is Stap uit je Stad-weekend

  (22-05-2017)

  ‘Bling Bling in de Polder’ in Schoonhoven en ‘Proef de Polder’ in Stolwijk zijn twee van de maar liefst 40 enorm leuke uitstapjes die Stap uit je Stad in het weekend van 17 en 18 juni aanbiedt. De gemeente Krimpenerwaard is er trots op dat zij stedelingen en inwoners uit de regio zoveel heeft te bieden. Door deze twee uitjes kunnen zij kennismaken met al het moois dat in onze gemeente te vinden is.

  Meer info
 • Intentieverklaring voor schoon en veilig winkelen in  Lekkerkerk

  (03-04-2017)

  Ondernemerscoöperatie Lekkerkerk, politie, brandweer en de gemeente Krimpenerwaard hebben op 20 maart een intentieverklaring ondertekend. Hiermee beloven deze partijen elkaar zich in te zetten voor een Keurmerk op het gebied van Veilig Ondernemen.

  Meer info
 • Definitieve uitslag Tweede Kamerverkiezingen

  (22-03-2017)

  Dit is de definitieve einduitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Krimpenerwaard. Het opkomstpercentage in de gemeente is 86,46%.

  Meer info
Archief